maanantai 1. helmikuuta 2016

First day off

Perjantaina oli ensimmäinen vapaapäivämme, ja heti aamiaisen jälkeen suuntasimme The British Museumiin. Kävimme hakemassa Pavellekkin Oyster cardin läheiseltä kioskilta, ja lähdimme Boroughin asemalle. Matkalla sattui pieni kommellus, kun Oona juoksi juuri lähtevään metroon, ja minä (Pave) katsoin kun ovet menivät kiinni nenän edestä. Onneksi joku vielä avasi ovet ja pääsin kyytiin!!

Päästyämme Tottenham Court Road asemalle, lähdimme heti suunnistamaan kohti museota. Se olikin aivan kävely matkan päässä asemalta. Matkalla näimme vihdoinkin ensimmäisen punaisen puhelinkopin ja valitettavasti myös McDonald'sin.


Huojentuneena kun pääsinkin metroon sisälle


Eka puhelinkoppi!!


Pakollinen puhelinkoppi selfie


The British Museumiin oli ilmainen sisäänpääsy, ja se oli valtava rakennus. Emme millään jaksaneet kiertää koko museota! Lisäksi oli perjantai ja museo oli melko täynnä. Museossa oli omat osastot eri maiden ja maanosien historiasta ja paljon erilaisia näyttelyitä. Mielestämme mielenkiintoisimmat olivat Egyptin muumiot ja Afrikan eri heimojen kulttuurit. Museosta oli todella vaikea ottaa kuvia, sillä valaistus oli huono, ja useimmat esineet lasivitriineissä. Tässä kumminkin muutamia kuvia.



The British Museum


Muumioita


Hauta-arkkuja







Museovierailun jälkeen menimme syömään. Löysimme kivan näköisen pienen italialais-ravintolan jonka kylttiin kirjoitettu lounastarjous kiinnitti huomiomme. Tarjoukseen kuului salaatti, pitsa tai pasta-annos ja lasi viiniä. Hinta oli 10.95 puntaa, johon lisättiin vielä 10% tarjoilupalkkio, eli lounaan hinnaksi tuli noin 16 euroa.



Lounaan jälkeen suunnitelmissa oli mennä kiertelemään Oxford Streetiä. Ensimmäinen kauppa johon eksyimme oli Primark, jossa vietimmekin reilut pari tuntia. Valtava kauppa oli kolme kerroksinen, ja sen kiertely olikin rankempaa kuin luulimme. Primarkin jälkeen kävimme vielä tekemässä pakolliset ostokset apteekissa, ja lähdimme takaisin hostellille.




Näkymää Tottenham Court Road asemalta

Iltaa vietimme rauhallisesti hostellilla, sillä seuraavana päivänä oli aikainen herätys aamiaisvuoroon. Tällä kertaa teimmekin sen kahdestaan.

Oona ja Pave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti