tiistai 23. helmikuuta 2016

Healthcare in London

Ollaan saatu myös täällä Lontoossa ollessa käydä pariin otteeseen lääkärillä sekä ravattu apteekeissa, joten ajattelimme kertoa vähän terveydenhuollosta täällä. Aivan hostellimme lähettyvillä sijaitsee St. Guy's Hospital, jossa kävimme minun (Pauliinan) takia pariin kertaan. Sairaala on todella suuri ja monessa rakennuksessa, ja meni hetken aikaa löytää oikeaan paikkaan. Urgent care centre- vastaanotolle pääsee ilman aikaa, ja se on auki viikon jokaisena päivänä aamu kahdeksasta ilta kahdeksaan. Vastaanotolle mennessä saa lomakkeen täytettäväksi johon kirjataan henkilötiedot sekä kuvaillaan oireita. Lomake viedään takaisin, ja sitten mennään odotushuoneeseen odottamaan että lääkäri tulee kutsumaan sinut vastaanotolleen, tai nimesi ilmestyy televisioruutuun ja neuvoo mihin konsultaatio huoneeseen sinun tulee mennä. Odottelimme noin tunnin.

Lääkärikäynti meni yllättävän vaikka tosin en aivan hallinnut oikeita termejä, mutta lääkäri oli todella mukava. Lääkäri kirjoitti minulle lääkereseptin, ja menimme sairaala rakennuksessa sijaitsevaan apteekkiin hakemaan lääkkeet. Lääkärillä käynti ja lääkkeet olivat ilmaisia, joka oli todella yllättävää. Lääkäri tosin käski käymään tarkistuttamassa tilanteen seuraavana päivänä uudelleen, joten menimme silloin uudelleen.




Täällä Lontoossa lääkkeitä myydään apteekkejen lisäksi ihan tavallisissa ruokakaupoissa. Ruokakaupoista saa lääkkeitä esimerkiksi flunssaan ja särkyihin, ja apteekeissa on laajempi valikoima. En itse suosittele ostamaan ruokakaupoista mitään lääkkeitä, vaan suuntaa heti apteekkiin. Täällä on myös hyvin suosittu Boots ketju, joka myy lääkkeiden lisäksi kosmetiikkaa ja paljon muuta. En suosittele tätäkään ketjua, sillä siellä ei myydä kunnollisia lääkkeitä vaan suurimmaksi osaksi heidän omiaan ei kovin tehokkaita lääkkeitään. Ostin sieltä maitohappobakteereita ja kurkkupastilleja yskään, mutta ne olivat kummatkin pureskeltavia ja muistuttivat enemmän karkkeja kuin lääkkeitä. Tänään kävimme kunnon apteekissa hakemassa kunnon maitohappobakteerit, ja toivottavasti tämä ainainen sairastelu täällä alkaisi hellittämään jo.

Pave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti