sunnuntai 7. helmikuuta 2016

The Dover Castle Hostel

Tämä viikko on sujunut töiden puolesta melko samalla tavalla kuin viime viikko, joten kerromme nyt harjoittelupaikastamme Dover Castle hostellista. Se sijaitsee Boroughissa, vain muutaman kilometrin päässä keskustasta ja 10 minuutin kävelymatkan päässä esimerkiksi London Bridgestä. Boroughin metroasema sijaitsee aivan hostellin vieressä, ja sieltä on hyvät yhteydet joka puolelle kaupunkia. Melkein toisella puolella tietä on ruokakaupat Tesco ja Sainsbury's sekä esimerkiksi Starbucks ja monia muita ruokapaikkoja ja kahviloita. Alle kilometrin päässä on Elephant & Castlen ostoskeskus josta löytyy suurempi ruokakauppa ja esimerkiksi paikallinen "euroihme" eli Poundland, josta saa käyttötavaraa ja muuta tarpeellista vain yhdellä punnalla.


Hostelli kartalla


Hostellin sisäänkäynti




Hostellissa on yhteensä 86 sänkypaikkaa eri kokoisissa huoneissa. Huoneita on yhteensä 10, 1 neljän hengen, 2 kuuden hengen, 2 kahdeksan hengen, 3 kymmenen hengen sekä 2 kahdentoista hengen huonetta. Hinnat vaihtelevat huonetyypin ja sesongin mukaan, ja halvimmillaan hostelliin pääsee vain yhdeksällä punnalla. Netin kautta varatessa saa aina halvemman hinnan kuin suoraan hostellilta.

Ensimmäiseen kerrokseen pyritään majoittamaan hostellin pitkäaikaiset asukkaat, koska baarin melu kuuluu ensimmäisen kerroksen huoneisiin ja siitä tulee paljon valituksia. Huoneet ovat todella yksinkertaisia ja niissä on usein vain kerrossängyt, peili ja naulakko. Meitä varoiteltiin kovin Englannin kylmistä öistä ja huonosta lämmityksestä joten varauduimme lämpimin yöpuvuin mutta niitä ole todellakaan täällä tarvittu. Huoneissa on ollut öisin todella kuuma nukkua, mutta sää onkin ollut normaalia lämpimämpi vuoden aikaan nähden. Ikkunoitakin pidetään päivät pitkät auki kuumuuden takia.


12 hengen huone

Aluksi meidät majoitettiin 12 hengen huoneeseen. Aluksi olimme järkyttyneitä, mutta siihen tottui ajan kanssa. Nyt olemme vaihtaneet puolet pienempään 6 hengen huoneeseen ja tiettyjen tekijöiden johdosta olemme jo alkaneet ikävöidä vanhaa isoa huonettamme. Vaikka tässä pienemmässä huoneessa saa verhot ja ikkunat kiinni, ja ihmisiä ei ramppaa yömyöhään huoneeseen, on täällä tiettyjen tekijöiden takia todella huono ilma ja Wifi ei tahdo toimia kunnolla. Isommassa huoneessa verhot ja ikkunat pidettiin koko yön auki, ja huoneeseen kuului liikenteen melu. Ilman korvatulppia ei siis selviä täällä, paitsi Oona. Onneksi saamme vaihtaa huonetta vielä monta kertaa varaustilanteesta riippuen.


Huomattavasti pienempi kuuden hengen huone

Asukkaiden käytössä on olohuone ja keittiö toisessa kerroksessa. Sänkypaikkoihin nähden se on todella pieni, ja esimerkiksi pöydän ääreen mahtuu vain kaksi syömään kerrallaan. Keittiöstä löytyy jääkaappi, pakastin, mikro, hella, uuni sekä astioita ja ruoanlaittovälineitä. Keittiön hyllystä löytyy laatikoita, johon voi laittaa ruokaa, mutta ne ovat kokoajan täynnä. Jääkaappiin laitettavat ruoat tulee nimetä ja mieluiten laittaa vielä omaan muovipussiin ettei niitä heitetä pois. Omat tiskit tulee tiskata ja jäljet siivota.

Olohuoneen puolelta löytyy 4 sohvaa, telkkari ja pelejä. Olohuone ja keittiö on lähes aina täynnä, sillä tila on pieni. Hostellissa on paljon nuoria asukkaita, jotka tykkäävät viettää paljon aikaa olohuoneessa, etenkin viikonloppuisin alkuillasta ennen ulos lähtöä.


Keittiö


Oona jääkaapilla

Vessat ja suihkut löytyvät jokaisesta kolmesta kerroksesta. Kaikissa vessoissa ei ole lavuaaria, eikä saippuaa. Vessat ja suihkut siivotaan vain kerran päivässä, joten loppupäivästä ne saattavat olla melko epäsiistissä kunnossa. Suihkuhuoneissa on kaksi suihkua, ja oven saa lukittua. Suihkuja on siis yhteensä kuusi, kolmessa tilassa ja ne ovatkin iltaisin aina varattuja. Vessojakin on yhteensä vain viisi ja kahdessa näistä on lavuaari.


Toisen kerroksen vessat



Hostellissa ei ole hissiä

Vastaanotto sijaitsee kellarikerroksessa heti sisäänkäynnin jälkeen. Se on auki ympäri vuorokauden, ja sieltä pystyy lainaamaan panttia vastaan pyyhkeitä, adaptereita ja hiustenkuivaajia. Vastaanotossa on myös myynnissä esimerkiksi shampoota, partahöyliä, vettä, limsaa, suklaata ja tampooneja. Sieltä löytyy myös tietokoneita, matkatavarahuone, kännykän latauspiste, esitteitä ja karttoja. Myöskin pyykkihuone ja varasto löytyvät alakerrasta. Asiakkaat voivat tuoda pyykkinsä pesuun, jolloin ne pestään ja kuivataan viidellä punnalla.

Ovi vastaanottoon vievään portaikkoon

Aamiainen kuuluu aina yöpymisen hintaan, ja se tarjoillaan katutason baarissa kahdeksasta puoli kymmeneen. Tarjolla on mannermainen aamiainen joka sisältää paahtoleipää, voita, marmeladeja, muroja, mehua, kahvia, teetä, omenoita ja banaaneja. Aamiaisella on itsepalvelu, eli tiskit tuodaan itse pesuun. Aamiaisen jälkeen baari aukeaa uudestaan kahdeltatoista, ja varsinkin iltaisin baari on todella suosittu viikon jokaisena päivänä. Baari on tyyliltään perinteinen englantilainen pubi, jossa on tarjolla halpaa olutta ja urheilua. Esimerkiksi tänään baarissa näytetään Super Bowlia, joka vetää paikan aivan täyteen.

Olimme tänään taas laittamassa aamiaista

Baari

Hostellin henkilökuntaan kuuluu viisi vastaanottotyöntekijää, kolme siivoojaa sekä hotel manager joka on yleensä vain tunnin päivässä hostellilla, ja loput ajasta päätoimistolla. Ýksikään hostellin työntekijöistä ei ole paikallisia, vaan kotoisin muualta, esimerkiksi Puolasta, Espanjasta, Argentiinasta ja Itävallasta.

Hostellin asukkaat ovat tyypillisesti nuoria reppureissaajia. Pitkäaikaisasukkaissa on myös vanhempia ihmisiä jotka esimerkiksi hakevat asuntoa tai työpaikkaa. Lontoossa asuminen on todella kallista, joten hostellissa asuminen on halpa vaihtoehto, ja maksaakin vain 85 puntaa viikolta.

Hostelli ei ole puitteiltaan kovin hääppöinen, mutta henkilökunta ja muut asukkaat ovat pääosin kivoja ja rentoja. Sijainti on myös tosi hyvä.

Oona ja Pave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti