maanantai 14. maaliskuuta 2016

Harry Potter Studio Tour

7 viikon odotuksen jälkeen pääsimme vihdoinkin Harry Potter Studio kierrokselle lauantaina. Olimme varanneet päivän ensimmäisen kierrosajan, joka alkoi yhdeksältä. Bussi lähti jo puoli kahdeksalta. Bussimatkan aikana näytettiin Harry Potter ja Viisasten Kivi, ensimmäinen Potter elokuvista.

Kierros alkoi paikan esittelyllä ja siitä mitä tapahtuu Harry Potter elokuvien kulissien takana. Tämän jälkeen opas esitteli Great Hallin, josta matka jatkui itsenäisesti paikkaa tutkien. Studiolta löytyi muun muassa Dumbledoren toimisto, liemiopin luokkahuone, Hagridin maja, Hogwards Express-juna, Diagon Alley, Tylypahkan pienoismalli, Dursleyn koti Privet Drivella ja paljon muuta elokuvissa käytettyä rekvisiittaa, rooliasuja ynnä muuta.


Matkabussi


Oona innoissaan


The Great Hall





Sorting hat

















Tylypahka





Gryffindors common room




















Mm, perhaps this one




Diagon Alley


Ministry of magic

Ollivanders





Tylypahkan silta


Tylypahkan portti

Harry Potter studio oli hieno paikka ja pakollinen kohde Potter fanille, mutta kuitenkin pienoinen pettymys. Oli sääli, että kaikkea piti katsella aidan takaa, eikä esimerkiksi Dumbledoren toimistoon tai luokkahuoneisiin saanut mennä koskemaan ja ihmettelemään tavaroita. Maksoimme reissusta 53 puntaa alennuksen kanssa, normaalihinta olisi ollut 63 puntaa, joka on todella ylihinnoiteltu. Myös studion kaupassa myytävä fanitavara oli älyttömän hintaista, esimerkiksi elokuvista tutut sammakkosuklaat ja joka maun rakeet maksoivat 9 puntaa. Olimme myös ihmeissämme, ettei bussimatkalla kuulluteltu mitään aiheeseen liittyvää tai kerrottu itse studiosta mitään.

Oona ja Pave

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti