tiistai 29. maaliskuuta 2016

Thoughts about internship in London

Työharjoittelu Lontoossa on jäänyt taakse ja nyt ollaan oltu kotona jo viikon verran. Pave jo kertoikin omia mietteitään kotiinpalusta ja siitä, mitä harjoittelusta jäi käteen, joten minäkin raapustan jotain ajatuksia tänne.

Itse työharjoittelusta en oppinut kauheasti uutta, koska hostellissa ei esimerkiksi käytetty mitään varausjärjestelmää, vaan varaukset kirjattiin Excel-taulukkoon, samoin päiväraportit tehtiin Excelillä. Hostellissa ei myöskään toimittu minkään tietyn protokollan mukaan, vaan työskentely oli todella rentoa, ja kaikki hoitivat työt omalla tavallaan. Teimme Pauliinan kanssa kokoajan samaa vuoroa, eli meitä oli kerralla respassa aina kolme, joka oli vähän liikaa. Harjoittelusta olisi varmaan saanut enemmän irti, jos olisi lähtenyt reissuun yksin, tai ainakin tehnyt töitä eri vuoroissa. Olisimme molemmat toivoneet enemmän töitä pääkonttorilla, mutta pääsimme molemmat sinne vain kerran.

Vaikeinta harjoittelussa oli varmaankin alussa tottua puhumaan englantia koko ajan. Olen tehnyt asiakaspalveluhommia jo usean vuoden ajan, joten se sujui mielestäni melko sujuvasti, kunhan pääsi alkukankeudesta englannin kielen kanssa. Englantini oli valmiiksi jo ihan kohtalainen, mutta harjoittelun aikana puhuminen tuli paljon varmemmaksi ja sujuvaksi, joka olikin harjoittelun suurin hyöty.

Hostellissa asuminen oli hyvä tapa tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin. Hostellissamme asui paljon ihmisiä espanjankielisistä maista, joten muutama sana tuli opittua espanjaakin. Myös poskisuudelmat sujuvat nykyään luontevasti! Hostelliasuminen oli ajoittain rasittavaa, kun omaa rauhaa ei ollut ollenkaan, vessoihin ja suihkuun sai jonottaa, ja välillä sai olla kiukkuinen, kun joku oli syönyt ruuat jääkaapista. Siellä tuli kuitenkin tutustuttua todella kivoihin tyyppeihin ympäri maailmaa, ja hostellielämäänkin tottui muutaman viikon jälkeen.

Työharjoittelukaupunkina Lontoo oli mielestäni todella hyvä, sinne on helppo sopeutua länsimaisen kulttuurin takia ja joka paikassa pärjää luonnollisestikin englannilla. Itsestäni ei oikein edes tuntunut koko kahdeksan viikon aikana, että olisimme olleet ulkomailla. Näkemistä ja tekemistä on paljon, ja museoissa ja opastetuilla kierroksilla oppii paljon esimerkiksi historiasta, Lontoo on melko kallis kaupunki, ja varsinkin nähtävyydet ja muut turistikohteet ovat todella hintavia, mutta me saimme asua hostellissamme ilmaiseksi, joka oli iso etu ja näin rahaa jäi kaikenlaiseen tekemiseen. Lontoon huonoihin puoliin kuuluu myös aivan järkyttävät saastemäärät, enkä usko, että esimerkiksi astmaatikolla olisi kovin kivaa siellä. Jo muutaman tunnin ulkoilun jälkeen nenä oli täynnä mustaa töhnää joka ei varmasti ole hyväksi kenenkään, varsinkaan astmaatikon keuhkoille.

Työharjoittelu Lontoossa oli todella kiva kokemus, ja varsinkin kielen oppimisen kannalta hyödyllinen. Harjoittelupaikaksi valitsisin kuitenkin ehkä hieman isomman hostellin tai hotellin, jossa olisi enemmän tekemistä. Hostelliasumiseen kehotan suhtautumaan avoimin mielin ja kärsivällisesti.

Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti