sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

London experience from my point of view

Nyt ollaan oltu jo reilu viikko takaisin täällä Suomen kamaralla. Alussa oli kyllä vähän sopeutumisongelmia takaisin Suomeen, ja koko viikon olenkin ollut todella väsynyt koko ajan! Kun on asunut 2 kuukautta hostellissa, tuli kyllä oma rauha todella tarpeen! :) Olenkin pyrkinyt viettämään nyt mahdollisimman paljon aikaa yksin, enkä ole vielä ainakaan jaksanut tavata monia kavereitani. Ehkä tämä nyt on ihan ymmärrettävää, sillä viimeisen kahden kuukauden aikana ainut oma aika oli kun kävit vessassa tai suihkussa, ja jotkut jopa tulivat suihkunkin oveen koputtelemaan! Ei ainakaan vielä ole tullut kauhea hinku nähdä ketään, vaan oma aika yksin on riittänyt oikein hyvin:)

Mitä opin reissusta? Opin että hostellissa asuminen on todella hyvä tapa tutustua ympäri maailmaa asuviin ihmisiin! Aluksi olimme melko ujoja, ja vietimme paljon aikaa kahdestaan, mutta onneksi muut hostellin asukkaat olivat todella puheliaita ja lopulta vietimmekin enemmän heidän kanssa aikaa. Oonakin lähti jo suunnittelemaan että he kaikki tulisivat käymään kesällä täällä Suomessa. Työskentely hostellissa oli taas melko rentoa, ja olisin kaivannut ehkä enemmän tehtävää.
Myös toinen tärkeä oppimani juttu oli juoda teetä! Sehän on Englannissa oikein perinnekin.

Eläminen Lontoossa oli jonkun verran kalliimpaa kuin Suomessa. Esimerkiksi julkisilla liikkuminen oli hieman kalliimpaa, kuten myös ruoka kaupassa. Mutta onneksi liikkuminen metroilla oli todella helppoa, jopa ensikertalaiselle. Joihinkin nähtävyyksiin kuten London Eye:hin ja The Shard:iin oli kyllä ihan ylihinnoitellut pääsyhinnat, joten niihin jätimme menemättä. Mutta ehdottomasti kannattaa käydä meidän lemppari museossa Natural History Museumissa, johon on ilmainen pääsymaksu. Lontoossa on myös monia muita upeita museoita joihin pääsee ilmaiseksi sisään. Myöskin lääkärissä käynti tuli reissulla tutuksi, ja sekin tuli yllätyksenä että käynti ja lääkkeet olivat ilmaisia.

Mitä jään kaipaamaan? Eniten jään kaipaamaan kaikkia hostellin asukkaita ja muuta henkilökuntaa hostellissamme. Oli myös jännää saada tavata joka päivä uusia ihmisiä vastaanotossa, ja myöhemmin olohuoneessa, jossa kaikki viettivät iltaisin aikaa. Kaikki asukkaat olivat todella ystävällisiä ja kivoja! Myöskin Lontoo kaupunkina oli todella mahtava, ja siellä ei ainakaan kahdessa kuukaudessa ehdi kyllästyä, sillä tekemistä ja nähtävää riittää! Meilläkin olisi lopulta ollut vielä pari paikkaa joissa olisimme halunneet käydä uudelleen.

Työskentely vastaanotossa oli monipuolista, mutta kävi usein hieman tylsäksi kun asiakkaita tai tehtävää ei ollut. Saimme myös juosta monilla asioilla kuten teettämässä uusia avaimia, kuivaamassa pyykkiä sekä sisarhostellissa Cricketersissä. Onneksi meillä oli meidän tutorimme Marcon kanssa todella kivaa! Näimme häntä myös viikonloppuisin kun meitä kutsuttiin esimerkiksi pomomme synttäreille ja parin hostellista pois muuttaneen pojan tupareihin.

Parasta Lontoossa työssäoppimiskaupunkina oli kaupungin nähtävyydet. Nähtävyyksiä ja museoita löytyy moneen lähtöön, ja useat museot ovatkin vielä ilmaisia. Liikkuminenkin on todella helppoa!
Haastavinta oli muuttuva ilmasto ja huonossa kunnossa olevat talot. Ilmasto saattoi muuttua yhtäkkiä, ja sateenvarjo kannattikin pitää mukana koko ajan, vaikka usein sade olikin pelkkää pikkuista tihkusadetta.

Ehdottomasti suosittelen Lontoota työssäoppimiskaupunkina! Rahaa kannattaa tosin varata riittävästi, sillä kyllä kaupunki tulee lopulta melko kalliiksi.

Vinkkejä tuleville työssäoppijoille voisin antaa että sateenvarjo mukaan! Ja meille ainakin kerrottiin ennen reissua että tulisi varata paljon lämpimiä vaatteita sillä yöt olisivat todella kylmiä, mutta meidän hostellissa oli päinvastoin. Yöt olivat todella kuumia! Lontooseen tullessa kannattaa myös ladata erilaisia kännykkäsovelluksia, joissa saa monista nähtävyyksissä vierailuista huimia alennuksia. Kannattaa vaan rohkeasti uskaltaa lähteä mukaan uusiin koitoksiin, eikä vierastaa uutta!:)

Pauliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti